Vem bakar inte dessa spöken denna helg?
Men dom är ju så söta och faktiskt väldigt enkla.
Tänk på att det inte får vara någon gula i äggvitan, inte heller något fett eller vatten i din bunke, rekommenderar att använda en rostfri.
Jag gillar mina maränger med hård yta och sega på insidan och det är precis vad dom här blir.
Ingredienser
3 äggvitor
2 krm vinäger
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
Mörk choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna försiktigt tills det blir lite vitt skum.
- Tillsätt vinäger och lite av strösockret. Öka nu farten.
- Tillsätt vaniljsockret och det resten av strösockret, vispa till ett fast skum.
- Spritsa ut spöken på en plåt med bakplåtspapper. Vill du ha armar tar du bara ett finger på kanten av spöken så följer lite maräng med fingret.
- Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Stäng sedan av ugnen med låt dina spöken stå kvar på eftervärme.
- Dekorera ögon och eventuellt en mun med smält mörk choklad, använd en tandpetare.