Lillördag!
Så plötsligt är vi mitt i veckan igen. Härliga tider.
Det betyder att min sambos 30-års dag närmar sig. Födelsedagen är på fredag och festen är på lördag.
Mycket att stå i men mycket kul, förbereda all mat och dom tre olika efterrätterna 😉
Jonas Cramby är inspirationen till maten och Roy Fares till efterrätterna – Det kommer bli så lyckat!
Vi höll tummarna länge för att det kanske skulle komma tillbaka en våg av värme men det verkar inte så så kalaset blir inomhus en sambon kommer stå ute och kriga vid grillen.
Ingredienser
150 g smör
3 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
en liten nypa salt
10-20 st dumlekolor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla/ströbröa/kakaoa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta av smöret från värmen och rör ner socker och ägg.
- Rör ner alla övriga ingredienser utom dumlekolorna.
- Häll smeten i formen och tryck ner dumlekolorna här och där i smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Jag tycker att alla kladdkakor mår bra av att stå en natt i kylen. Men ät den när du vill! Servera med glass eller grädde.