Sommar, sommar, sommar. En av dom bästa sakerna med sommar är definitivt alla bär!
Nu är ju inte hallonen här än men hade ett gäng i frysen.
Det går utmärkt att byta hallonen mot jordgubbar, hacka gubbarna i mindre bitar bara.
Jag har 12 arbetsdagar kvar, sedan blir det tre veckors ledigt innan jag börjar på ny arbetsplats. Jag är peppad och nervös över vad som kommer hända under hösten. Men den största oron är ändå vem som ska äta alla mina bakverk? Går från en arbetsplats med 40 pers till 7 pers…
Ingredienser
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt
125 g smör
2 st ägg
2 1/2 dl hallon
Smör och kokosflingor/ströbröd till formen
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Smörj och bröa en springform, 24-26 cm.
- Rör ner äggen i äggsmeten. Tillsätt hallonen och rör försiktigt runt.
- Vänd ned smörsmeten i de torra ingredienserna och rör om försiktigt men snabbt.
- Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.
- Låt den stå ett dygn i kylskåp, servera sedan med glass eller grädde.