Glad påsk!
Idag är jag och hälsar på min sambo som är i fjällen och gör en säsong som skidlärare.
Möjligheterna till bakning är inte så stora i hans spartanska boende men jag hade ju givetvis med lite ”bra att ha om man ska baka”.
En snabb dessert till ikväll är kinderägg fyllda med vit chokladmousse och inlagd persika. Allt för att det ska se ut som ett riktigt ägg.
Det går givetvis att fylla med bär eller något annat valfritt sött! Men till påsk tycker jag det blir fint med inlagd persika.
Ingredienser – Vit chokladmousse / 8 portioner
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 st ägg
1 dl kvarg eller turkisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Vispa grädden.
- Smält chokladen i vattenbad på svag värme.
- Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under omrörning. Rör ner kvarg/yoghurt, vaniljsocker och sist grädde.
- Låt skålen stå i kylen en halvtimme, fyll sedan dina kinderägg och dekorera med inlagd persika.