Klassiska kanelbullar

Posted by on 18 mars, 2015 in Bröd | 0 comments

Kanelbullar
Snart är det dags för Valdemars 7-årskalas och han frågade mig om vi kunde baka kolakakor. Självklart sa jag! Och kunde inte hålla mig till att bara baka kolakakor. Det blev även kanelbullar, kardemummabullar och kokosdrömmar.
Jag vill verkligen tipsa er om min fyllning. Den är fantastiskt god och jag smakar på den extremt många gånger under tiden som jag vispar den 😉

Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
1 msk nystött kardemumma
2 ägg
150 g smör, rumsvarmt
13-15 dl vetemjöl

Ägg och pärlsocker

Remons (fyllningen)
300 g rumsvarmt smör
200 g råsocker
100 g farinsocker
30 g vetemjöl
4 msk kanel

Gör så här
Vetedeg

  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och slå över jästen.
  • Blanda ner socker, salt, kardemumma, ägg och det rumsvarma smöret.
  • Knåda in vetemjölet, ta inte allt från början utan börja med ca 12 dl och lägg till om den känns kletig. Arbeta degen ordentligt.
  • Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa i ungefär en timme.

Fyllning

  • Blanda ihop alla ingredienserna till remonsen och vispa några minuter med assistent/elvisp.

Utbakning

  • Dela degen i två delar. Kavla ena delen till en rektangel.
  • Bred över rikligt med remons.
  • Rulla ihop rektangeln från långsidan och skär ca 2-3 cm tjocka bullar. Lägg i bullformar på plåt, täck med kökshanduk och jäs i ytterligare 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 grader strax innan första jäsningen är klar.
  • Pensla med lätt uppvispat ägg, strö över pärlsocker. Grädda i 7-9 minuter.
  • Låt bullarna svalna på ett galler.Klassiska kanelbullar
    Kanelbullar