Nu snöar det! I alla fall här på bloggen…
Favorit i repris är väl vad hela julen handlar om? För man gör ju samma godis och samma mat som man gör varje år! Kanske något litet tillägg och något som man tar bort. Men oftast gör man samma som alltid, för man vet att det funkar och det har ”alltid varit så”.
Så även för mig såklart. Receptet här nedan är alltså en repris från förr förra året.
Förra året försökte jag lura i min familj ris á la malta gjord på keso och vaniljkvarg. Behöver jag säga att det inte gick hem?
Men jag tyckte det var gott och kan tänka mig att äta det till frukost men jag blir nog ensam om det.
Hur ligger ni till med julklapparna? Stressade?
Jag har under kvällen suttit och slagit in alla paketen och ”inventerat”.
Tänkte åka till Nacka Forum imorgon och köpa några småklappar. Dom har öppet till 22 och min erfarenhet är att det är TOMT där efter 20.00
Rekommenderas!
Ingredienser
3 1/2 dl mjöl
1 1/4 tsk bakpulver
110 gram rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
1 helt ägg
2 äggvitor
1 3/4 dl mjölk
1 1/2 tsk pepparkakskrydda
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddan i en skål.
- Vispa smör och socker krämigt i en annan skål.
- Tillsätt sedan ägget och äggvitorna och vispa tills smeten är fluffig. Tillsätt vaniljextrakt.
- Tillsätt sedan mjölblandningen och mjölken och vispa försiktigt tills allt är väl blandat.
- Fyll formarna i muffinsplåten till 3/4 och grädda i cirka 18 minuter.
Ingredienser – Cream cheese frosting
60 gram mjukt smör
3-5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 gram färskost
Några droppar grön karamellfärg
Silverkulor
Gör så här
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
- Tillsätt färskosten och se till att allt blandas ordentligt.
- Sen är det bara att spritsa höga granar och dekorera med kulor.