Hösten är här! Köp ordentliga regnkläder så ogillar man inte höstrusket. Det handlar om att hålla sig torr och varm.
Då är hösten mysig.
Att det är höst betyder också att det snart är jul. Jul betyder massor av bak!
Idag är det exakt 2 månader kvar till julafton.
Jag har redan tjyvstartat med en sockerkaka med saffran.
Ikväll ska jag åka en klassiskt Finlandskryssning med Birka Cruises med skaldjursbuffé. Jag kommer äta ihjäl mig!!
Men jag hoppas också på att hitta något godis i taxfreen. Oreochokladen jag la ut på instagram förra helgen var ju väldigt god…..
Ingredienser
200 g smör
1 pkt saffran
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form och använd kokos istället för ströbröd.
- Smält smöret och tillsätt saffranet, låt det svalna.
- Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.
- Rör försiktigt ner smör och mjölk.
- Blanda mjöl med bakpulver i en separat bunke. Tillsätt mjölblandningen i smeten och vänd runt med en slickepott. Häll i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.