Det är inte en munk eller donut för den är inte friterad… Det är nog mer en ”bulle fylld med nutella” men det är ju inte en klassisk snäcka eller snurra. Munk fylld med nutella men ofriterad?
Pariserbullar brukar vara fyllda med vaniljkräm eller någon sylt så tänkte att det kanske är ett passande namn?
Mycket förvirrat det här, har ni ett bra namn så kommentera gärna! Äsch gott är det.
M E N för att få dom lite sötare och inte så mycket ”macka med nutella” så pensla med smält smör och doppa dom i strösocker istället för florsocker som jag gjorde.
Ingredienser
125 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
½ tsk salt
1 tsk kardemumma
1 ½ dl strösocker
9 dl vetemjöl
Fyllning
En burk Nutella
Garnering
Smält smör och strösocker
Gör så här
Smält smöret och värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen och lös upp med vätskan. Rör tills jästen har löst upp sig.
Tillsätt ägg, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig. Ställ den på en varm plats att jäsa i 30-40 min.
Dela degen i två delar. Kavla ut till en platta.
Skär ut rutor på varje platta, ca 9 x 9 cm stora, eller mindre om du vill ha små mumsbitar.
Lägg en klick nutella på varje fyrkant.
Nyp ihop varje ruta runt fyllningen och lägg bullarna med skarven nedåt.
Låt jäsa under duk i 30–40 min.
Sätt på ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-8 min.
Låt bullarna svalna, strax innan servering pensla med smält smör och doppa i strösocker.