Mini och mini, dom här blir ganska stora, så portionspavlova är kanske ett bättre namn.
Jag gilla att man får en egen liten maräng så att man själv kan välja mängden grädde och vilka bär man ska ha.
Perfekt nu när sommarens bär är plockade och kanske ligger i frysen?
På just dom här har vi lemoncurd, grädde, jordgubbar och krossad mint-daim. Mycket gott!
Jag ska spendera min fredagskväll i en bil och köra runt 40 mil, från Stockholm till Linköping och tillbaka.. Men vad gör man inte för sin sambo utan körkort som fyndat skidor?
Hoppas du får en bra helg, ut och njut av hösten!
Ingredienser – 6 st
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 1/2 tsk maizena majsstärkelse
3/4 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
- Sätt ugnen på 110 grader.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i lite socker i taget. Det ska bli hårt och blankt.
- Vispa i mjölet och därefter vinägern.
- Rita 6 rundlar, 8–10 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och fördela skummet. Använd baksidan på en sked för att forma och göra en grop i varje rundel.
- Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 1/2 tim. Stäng sedan av ugnen, men låt marängerna stå kvar och kallna.