Passionsfruktsmousse

Posted by on 22 september, 2014 in Tårtfyllning / Frosting | 4 comments

Passionsfrukt
Jag älskar inte när det regnar men så länge man klär sig efter vädret så tycker jag att det är helt okej. Jag har en klassisk regnjacka från Lindex och gummistövlar. Då slipper man bli blöt! Det är väl egentligen DET som är det jobbiga med regnet?
Det fina med regnet är att man vill mysa, tända ljus och krypa upp i soffan.
Jag gillar hösten. Du är välkommen!

Helgen bjöd på firande av min sambo och jag bokstavligen slänge ihop en tårta som blev något…. ah något ätbart och gott men kanske inte så vackert direkt. Men ska se om jag kan baka om det någon gång när jag har lite mer tid så jag kan ge en rättvis bild av den.
Bjuder så länge på ett av mina favoritrecept när det gäller tårtfyllningar.

Ingredienser
4 gelatinblad
3 st passionsfrukter
1 1/2 dl färdig passionsfruktsjuice
1/2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
  • Skrapa ur passionsfrukterna och sila bort kärnorna från två av frukterna. (Jag gillar att det är lite kärnor i men gillar man inte det så sila bort allt…)
  • Häll sedan juicen i en kastrull tillsammans med 1/2 dl av den köpta juicen och tillsätt socker.
  • Koka upp  tills sockert löst sig.
  • Ta av från plattan, smält ner gelatinbladen och häll i resten av juicen och rör om.
  • Tillsätt passionssmeten i den  ovispade grädden och rör om.
  • Låt svalna och ställ sedan i kylen, helst över natten. Sen är det bara att vispa och lägga i tårtan.Passionfruktmousse