Jordgubbscheesecake

Posted by on 28 juli, 2014 in Dessert / Efterrätt | 1 comment

Jordgubbscheesecake med orebotten Foto: Ville Frisk
Jag fortsätter på temat jordgubbar! Jag kan som sagt inte få nog! Jag ska verkligen ta vara på sista tiden med färska gubbar, hur länge brukar det finnas?
Imorgon ska jag ut i blåbärsskogen. Jag hoppas självklart på att jag hittar massvis med blåbär men det verkar finnas delade meningar om det verkligen finns några blåa bär i skogarna eller inte.
Äsch om det inte finns så är jag en skogspromenad rikare.
Men nu var det jordgubbar det handlade om. Bästa cheesecaken ever!

Ingredienser – 6 personer
Botten
1 1/2 pkt Oreos
50 g smör

Cheesecake
4-6 st passionsfrukter
200 g färskost
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade/mixade jordgubbar (ca 3/4 av en ask)

Gör så här
Botten

  • Krossa Oreos, med fördel i en matberedare. Smält smöret och rör ner det.
  • Tryck ut kakmassan i botten av en form, 24-25 cm diameter. Ställ sedan i frysen.

Cheesecake

  • Gröp ur passionsfrukterna och sila genom en sil. Spara enbart saften.
  • Mosa jordgubbarna eller kör dom i en matberedare.
  • Vispa färskost, strösocker och vaniljsocker till en vit slät smet.
  • Rör ner en äggula i taget.
  • Vispa grädden hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmoset.
  • Häll smeten i formen. Ställ i frysen minst 4 timmar.
  • Ta fram tårtan en liten stund innan servering och garnera med jordgubbar.Jordgubbscheesecake med orebotten
    Jordgubbscheesecake med orebotten Foto: Ville Frisk
    Jordgubbscheesecake med orebotten Foto: Ville Frisk
    Jordgubbscheesecake med orebotten Foto: Ville Frisk
    Jordgubbscheesecake med orebotten Foto: Ville Frisk
    Jordgubbscheesecake med orebotten