Champagnecupcakes

Posted by on 26 november, 2013 in Cupcakes | 2 comments

Champagnecupcakes - Alexandre Bennet
För ett några veckor sen blev jag kontaktat av en person som frågade om jag ville ha chansen att vinna en resa till Paris. Svaret på det var SJÄLVKLART!
Kruxet är att man ska använda sig av champagne från Alexandre Bonnet. Jag tycker det är svårt att få till en lagom ”spritsmak”
Men min sambo äääälskar dom här. Han har ätit upp 20 av dom 24 jag bakade. Dom sista 4 kommer nog gå åt ikväll…

Ingredienser – 24 mini cupcakes
2 st ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
35 g smör
½ dl mjölk
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl champagne, Alexandre Bonnet Perle Rosé

Gör så här  

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och poröst.
  • Smält smöret och blanda ner mjölken. Rör ner blandningen i äggvispet.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en egen bunke och sikta ner i blandningen lite i taget.
  • Rör med en slickepott till en jämn smet och avsluta med att försiktigt röra i champagnen.
  • Fyll mini-muffinsformar till ungefär 2/3 med smet.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 13–15 minuter.

Ingredienser – frosting
100 g färskost
50 g smör
5 dl florsocker
3 msk passionsfruktscurd

Gör så här 

  • Vispa alla ingredienser förutom curden till en jämn .
  • Tillsätt curden och rör runt. Smaka av och ha i mer om du så önskar.
  • Dekorera gärna med en klick curd när du spritsat dina cupcakes.Champagnecupcakes - Alexandre Bennet
    Champagnecupcakes - Alexandre Bennet
    Champagnecupcakes - Alexandre Bennet
    Champagnecupcakes - Alexandre Bennet
    Champagnecupcakes - Alexandre Bennet
    Alexandre Bonnet