Jennys matblogg la upp tre tips på fudge och jag blev väldigt sugen på att testa. Jag tittade i skafferiet för att se vad jag hade för choklad hemma och det första jag hittar är toblerone! GOTT!
Grundreceptet är alltså Jennys och påhittet med toblerone är mitt. Jenny har gjort med daim och olika sorters marabou. Så jag tror nog att man kan ta sin favoritchoklad helt enkelt.
Jag får en liten försmak av julen imorgon då mina föräldrar har glöggfest. Då står givetvis dom här på bordet!
Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram Toblerone
Gör så här
- Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull.
- Låt koka till 120 grader eller tills smeten klarar kulprovet.
Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. - Rör sedan ner honung och smör och bryt till sist ner toblerone i blandningen.
- Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet.
- Häll upp i en bakpappersklädd form ca 15X25 cm.