Halloncupcakes

Posted by on 24 juni, 2013 in Cupcakes | 0 comments

_1130487
Hoppas att ni hade en härlig midsommarhelg!
Jag spenderade min på min vän Carros landställe i Ludvika. Ett alldeles fantastiskt ställe som ligger precis vid vattnet. Underbart att vakna till varje morgon.
Det är något väldigt rogivande med vatten… Man kan sitta och titta i en evighet.

Ovannämnda vän hade en kollega som skulle gå på mammaledighet och självklart ska det då fikas!
Cupcakes är det lättaste och finaste alternativet trots att jag älskar att baka hederliga sockerkakor.
Men för att imponera på andra så är cupcakes ett säkert kort. Receptet kommer från någon bok som jag inte vet vad den heter tyvärr!

Det blir många cupcakes men passa på att lägga några i frysen.
Dom kommer att gå åt i sommar.

Ingredienser – 24 cupcakes (48 små)
200 gram smör
4 ägg
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
125 gram hallonkrämspulver (ex Ekströms)
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
40-60 färska hallon

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader och om du använder muffinsplåtar så klä med formar.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Vispa ägg och strösocker ordentligt pösigt och vitt.
  • Blanda vetemjöl, hallonkrämspulver, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
  • Rör ner smöret och sikta mjölblandningen växelvis ner i äggsmeten.
  • Tillsätt vispgrädden och rör smeten slät. Gärna med en slickepott.
  • Lägg några hallon i botten på formarna och fyll med 2/3 smet.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. (Små 10-15 min)

Ingredienser – Cream cheese hallon
120 gram mjukt smör
5-8 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
Hallonessense (efter smak)
200 gram färskost

Gör så här

  • Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonessense krämigt.
  • Vispa i Philadelphiaosten och vispa runt ordentligt.
  • Färga med röd karamellfärg eller pastafärg._1130455
    _1130484
    _1130488
    _1130501
    _1130533