Den här fredagen är så otroligt efterlängtad. Dels har företaget jag jobbar på 25-års fest men det betyder också att jag kan ta igen lite sömn när det äntligen är helg.
Det har varit väldigt lite sådant i veckan…
Igår förberedde jag helgens tårta.
Min mammas bästa kompis fyller år och då har man inget val.
Man får en tårta av mig vare sig man vill eller inte!
Den här moussen var så god så jag provsmakade nog lite för mycket….
Jag hade ett tunt lager av denna mousse sen skivade färska jordgubbar och ett ordentligt lager med mousse på det.
Det andra lagret är chokladmousse gjort på Philadelphia Marabou.
Men receptet på det får ni vänta lite på!
Ingredienser – ett lager och lite extra
4 gelatinblad
250 gram jordgubbar
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Blanda jordgubbar tillsammans med strösocker i en kastrull. Låt det koka upp.
- Använd en stavmixer och gör till en puré. Häll purén genom en sil så att kärnorna försvinner.
- Krama ur gelatinbladen och smält ner dom i purén.
- Låt svalna kylen medan du vispar grädden lätt.
- Tillsätt purén och vispa grädden fast.
- Ställ den återigen i kylskåpet en stund innan du fyller tårtan.
Eller häll upp i glas och låt stå i kylen fram till servering.