Kokostosca på chokladkaka

Posted by on 12 april, 2013 in Godsaker | 12 comments

Kokostosca på chokladkaka
Mina sambo smakade på den här och sa:
”Det här är det absolut godaste du har bakat. Någonsin! Den är helt otroligt god.”
Sedan dess har jag bakat den två gånger och han har lyckats trycka i sig en hel långpanna!
Enkelt, gott och snabbt. Precis som jag gillar!
Fungerar alldeles utmärkt att frysa in.

Ingredienser – Kaka
180 gram smör
4 ägg
6 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  • Tillsätt kakao, salt och vaniljsocker. Rör om ordentligt.
  • Häll i det svala smöret och använd en slickepott för att vända ner mjölet.
  • Täck en liten långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
  • Grädda i ca 16-18 minuter i mitten av ugnen.

Ingrediense – Tosca
200 gram kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 1/2 dl grädde
75 gram smör

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda under omrörning.
  • Bred glasyren över kakan och ställ tillbaka den i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
  • Skär i önskade bitar, antingen stora eller små små mumsbitar.IMG_4840
    IMG_4636
    IMG_4640