Morotskaka

Posted by on 4 april, 2013 in Mjuka kakor | 0 comments

robins morotskaka2
Visste ni att det är morotens dag idag? Det måste ju firas!
Jag tror faktiskt den här kakan är godare än Leilas kaka, som annars är den som är så omåttligt populär. Ganska mycket godare dessutom!
Det togs både en, två och tre bitar av den.
Helt enkelt är det här världens godaste morotskaka.

Ingredienser – Kaka
100 gram smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl raps- eller solrosolja
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
270 gram rivna morötter (ca 3-4 st morötter)
1 tsk bikarbonat
3 1/2 dl vetemjöl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  • Tillsätt olja, smält smör, salt, kardemumma och kanel. Rör ihop ordenligt.
  • Tillsätt rivna morötter och vetemjölet som du blandat med bikarbonat.
  • Smörj en form med avtagbar kant som är ca 24-26 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.
  • Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.

Ingredienser – Glasyr
100 gram smör
1 1/2 dl florsocker
1 citron, skal och saft
2 tsk vaniljsocker
150 gram färskost

Gör så här

  • Smält smöret.
  • Blanda smör, florsocker, skal och saft från en citron.
  • Tillsätt vaniljsocker och färskost. Rör till en slät smet.
  • Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan.

Robins morotskaka