Citronbiscotti

Posted by on 2 april, 2013 in Småkakor | 0 comments

IMG_3197

Använde grundreceptet för biscotti och tillsatte skal från en citron och saften från en halv citron.

Ingredienser
100 gram rumsvarmt, ordentligt mjukt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
Skal från en citron
Saft från en halv citron
1 1/2 dl mandlar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda smör, socker och vaniljsocker.
  • Rör ner ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl och bakpulver separat. Rör ner tillsammans med skal och saften från citronen.
  • Ha i mandlarna.
  • Knåda lätt och forma till fyra längder på en bakplåtspapperklädd plåt.
  • Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter.
  • Sänk ugnen till 100 grader.
  • Skär degen i lagom stora bitar och ställ in i ugnen igen i ca 30 minuter. Jag brukar låta dom stå kvar i ugnen på eftervärme.

IMG_3198