Vaniljpannacotta

Posted by on 22 mars, 2013 in Dessert / Efterrätt | 3 comments

IMG_1552
Pannacotta är en otroligt tacksam efterrätt som kan förberedas i god tid innan och man kan variera den på många olika sätt.
Här kommer ett enkelt recept på pannacotta med smak av vanilj, toppad med hallon och dumlefluff med pepperkakssmak.
Låter det gott med vanilj, hallon och brownie? Då rekommenderar jag en titt på detta recept.

Ingredienser – 6 portioner
5 gelatinblad
1 vaniljstång
4,5 dl vispgrädde
3 dl mjölk
3/4 dl strösocker

Gör så här

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  • Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång, frön och stösocker i en kastrull. Låt koka ca 1 minut.
  • Ta bort kastrullen från plattan och ta ur vaniljstången.
  • Lyft upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Rör ner dem i gräddkoket.
  • Häll över smeten i en bunke och låt det svalna.
    För att undvika att skinn bildas rör du om ofta eller lägger plastfolie direkt på smeten.
  • Vill du att det ska gå lite snabbare ställer du bunken i kylskåpet.
    (Varför du inte häller upp i portionsformarna på en gång är för undvika att alla vaniljfrön hamnar i botten.)
  • När smeten blivit lite trögflytande är det dags att hälla upp.
  • Bryr du dig inte om vaniljfröna häller du upp i formarna direkt!
    Det gör ingenting om smaken det är bara utseendemässigt.
  • Låt formarna stå i kylskåp i 4 timmar.


IMG_1549
IMG_1543
IMG_1539