Just nu bakar jag nästan bara ”klassiska” bakverk.
Det är gott, enkelt, snabbt och de flesta ingredienser brukar finnas hemma.
Denna gång blev det en tigerkaka.
Enkelt och lite kul!
Ingredienser
50 gram smör
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl mjölk
4 msk kakao
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Under tiden vispar du ägg och strösocker ordentligt vitt och pösigt.
- Rör ner mjölken i äggsmeten.
- Blanda mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ner mjölet med en slickepott i äggsmeten.
- Till sist har du i det avsvalnade smöret. Rör till en jämn smet.
- Smöra och sockra en form som är ca 1 ½ liter.
- Häll i ca 3/4 av smeten. Spara resten i skålen och sikta ner kakao.
- Ringla ner i formen. Dra med en gaffel om du vill att det blandas lite mer.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Låt kakan stå kvar i sin form i några minuter när du tar ut den.
Stjälp upp och låt den kallna under en kökshandduk.