Vaniljbavaroise

Posted by on 9 mars, 2013 in Tårtfyllning / Frosting | 2 comments

Jag letade efter ett recept på en väldigt god vaniljfyllning. Glasscreme är supergott men jag behövde något med ännu mer vaniljsmak. Blev då tipsad om vaniljbavaroise. Alla recept jag hittade innehöll dock gelatin. Så efter lite mixande och trixande så blev receptet så här.

Ingredienser – Räcker till ett lager 20-24 cm
1 dl mjölk
32 g äggula (2 små ägg eller 1 ½ M/L)
45 gram Gelésocker multi (knappt ½ dl)
1 st vaniljstång
1 dl grädde

Gör så här

  • Skrapa ur fröna från vaniljstången och blanda med mjölk i en kastrull. Låt det koka upp.
  • Rör om ofta. Mjölk bränner lätt fast.
  • Vispa gelésocker och äggula lätt. Tillsätt blandningen i mjölken under omrörning och sjud tills sockret smälter. (84 grader.)
  • Ställ kastrullen kallt.
  • Under tiden lättvispar du grädden.
  • När vaniljsmeten är kall vänder du ner smeten i grädden.
  • Ställ in skålen i kylskåpet en stund då så den kan tjocka till sig lite.