Kladdkakecookies

Posted by on 5 februari, 2013 in Småkakor | 4 comments

Kladdkakecookies
Tänk dig en en kladdkaka. Föreställ dig en vanlig kaka.
Lägg ihop dom två så får du en gudomligt chokladig småkaka.
Receptet innehåller MASSVIS med choklad. Du tror kanske att det är felskrivet men det är det inte.
Det är sant, 400 gram choklad till 18 kakor. Galet va? Men gott!

18 kakor
50 gram smör
425 gram mörk choklad
2 ägg
170 gram ljust muscovadosocker
1/2 tsk vaniljsocker
85 gram mjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och hälften av chokladen till en slät smet i ett vattenbad. Skålen får inte nudda vattnet och vattnet får inte koka.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker ordentligt med en elvisp.
Häll i chokladblandningen och vispa på låg hastighet tills allt är blandat.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en annan skål. Sikta ner det, i tre omgångar, i smeten och blanda runt med en slickepott.
Sist tillsätter du resten av den hackade chokladen och blanda snabbt runt.
Jag använde mig av en glasskopa med fjäder för att få till bollar.
Annars kan du använda dig av två skedar.
Lägg 6 bollar på varje plåt. Dom flyter ut ordentligt och behöver plats.
Grädda i 10-12 minuter.
Låt dom svalna någon minut på plåten och flytta sedan över dom till ett galler.
Förvara i en tät burk eller plastpåse.

Kladdkakecookies
Kladdkakecookies