Choklad, choklad, choklad. Älskade choklad. Här kommer ett riktigt chokladigt recept.
Receptet på cupcakes är från Hummingbird Bakery.
12 cupcakes
100 gram vetemjöl
20 gram kakao
140 gram strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
40 gram rumsvarmt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1 dl nutella
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa mjöl, kakao, strösocker, bakpulver, salt och mjukt smör på låg hastighet.
Tillsätt mjölken långsamt. Ta lite i taget och vispa tills allt är blandat.
Tillsätt ägget vispa ihop smeten ordentligt.
Fyll formarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
När dom har svalnat så använder du en kniv, en urkärnare, änden på en potatisskalare eller en sådan här.
Fyll hålet med nutella.
Nutellafrosting från Sockerrus
225 gram smör
50 g cream cheese
1 msk kakao
6 dl florsocker
3 tsk hett vatten
4 rågade matskedar nutella
Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese.
Häll i kakao och rör om.
Blanda i hälften av florsockret och vattnet.
Rör om och häll i resten av florsockret och vattnet.
Vispa tills allt är blandat och häll sedan ner nutellan.
Tack Sockerrus för det goda receptet!