Min kollega Malin sa att hon hade en gott recept på mjuk pepparkaka.
Säger man det så tigger jag till mig receptet.
Här delar jag med mig av det till er.
2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk pepparkakskrydda
1,5 dl fil eller yoghurt
100 gram smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker ordentligt pösigt och vitt.
Vispa ner yoghurt och smör.
Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke.
Tillsätt i tre omgångar.
Använd ballongvisp eller slickepott och vänd runt mjölet. Detta för att undvika att slå ur luften ur smeten.
Häll smeten i en smörad och bröad form. (Till denna kaka testade jag att smöra och ”bröa” med strösocker. Gott!)
Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.