Det är receptet på tårtbotten är det absolut bästa som jag har testat.
Receptet är från Bakverk och fikastunders blogg. Hon har även en steg-för-steg beskrivning som hjälper dig.
Jag ska aldrig baka någon annan botten än den här!
4 stora rumsvarma ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ägg och socker i en skål, använd med fördel en köksmaskin till dettta.
Vispa upp till 10 minuter på högsta effekt.
Den skall inte vara rinnande utan lite trögflytande, man känner lite luftmotstånd i vispet.
Blanda potatismjölet, vetemjölet och bakpulvret i en skål och blanda noga.
Blanda i mjölet i äggblandningen i fyra omgångar. Använd gärna en ballongvisp.
Rör minimalt för att inte slå ur luften ur äggvispet.
Smöra en 24 cm form, botten och kanter.
Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Glömde självklart att ta bild på den!