Biskvier

Posted by on 14 juli, 2012 in Småkakor | 2 comments

Minibiskvier
Jag har alltid trott att jag inte gillar bisvier. Smörkräm, hur gott kan det vara?
Trots detta smakade jag en för några år sen och det var ju supergott.

Bottnar
200 g mandelmassa
45 g äggvita

Sätt på ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan på grova sidan. Vispa ner lite av äggvitan i taget, helst med elvisp. Smeten ska bli slät och klumpfri.
Spritsa ut runda små bottnar på bakplåtspapper. Jag gjorde mini-mini, som enkronor.
Grädda i ca 8 min eller tills de fått fin färg

Chokladsmörkräm
200 g rumsvarmt smör
cirka 2 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
1 äggula

Vispa det mjuka smöret med florsockret länge. Det ska bli vitt och pösigt. Tillsätt sen kakao och rör till en jämn smet.
Sist rör du ner äggulan.
Fyll en spritspåse med smörkrämen och spritsa ut en rejäl klick på varje mandelbotten.
Tag en smörkniv och bred ut krämen så hela botten täcks. Välj din form på smörkrämen den kan vara toppig eller lite mer platt, gör helt som du själv vill. Ställ biskvierna i kylskåp minst en timme eller i frysen en halvtimme.

Smält 200 g choklad
Ta ut dom från kylen eller frysen Doppa dem medan de fortfarande är kalla. Förvara svalt.

Minibiskvier - 1
Minibiskvier - 2

Minibiskvier - 3

Tackar Linnéas Skafferi för inspirationen!