Jag älskar Marsansås från Ekströms men jag förstår kanske att man borde göra egen.
Sagt och gjort.
Detta är en otroligt god kräm som inte alls är så svår som man kan tro.
Detta mycket tack vare Bakverk och Fikastunders fina steg för steg beskrivning.
Gå gärna in där för att få en utförlig beskrivning.
1 vaniljstång
5 dl mjölk
7 äggulor
1,5 dl socker
1,5 dl majsstärkelse
50 g mjukt smör
Koka upp mjölk med en urskrapad vaniljstång.
Tag ur vaniljstången efter uppkoket.
Vispa äggulor, majsstärkelse och socker tills det är vitt och pösigt.
Slå över den heta mjölken samtidigt som du vispar.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig omrörning.
Det får ej koka. Vispa hela tiden.
När blandningen tjocknat ordentliget häll över den i en kall skål och smält ner smöret under vispning.Fortsätt tills krämen är slät. Kyl krämen i kylskåp.