Jag är kär! Dom är så söta, så enkla och man kan göra lite som man vill! Mini Donuts!
Jag fick hem donutsplåten för några veckor sen man har inte lyckas få någon fri kväll att baka dom på.
När Little Dessert skickade hem candy melts till mig så var jag ju bara tvungen.
Tack Little Dessert för att du gjorde så jag äntligen bakade dessa underbara små gulliga bakverk!
Receptet jag gjorde fanns på etiketten runt plåten som Bli min jäst lägligt har översatt till svenska mått.
Svårt att beskriva deras storlek men det finns en bild där en tesked ligger med tre donuts.. Väldigt små alltså!
2,5 dl mjöl
1,2 dl socker (1/2 cup)
1 1/4 tsk bakpulver
1/8 tsk malen muskotnöt (valfritt)
3/4 tsk salt
1,2 dl mjölk med lite citron i (1/2 cup)
1 ägg, lättvispat
1 ½ msk smör, smält
Sätt ugnen på 218 grader.
Smörj formen med rapsolja eller fett. Jag använde mitt sprayfett.
Sikta mjöl, socker, bakpulver, salt och eventuellt muskotnöt i en skål. Jag gillar inte muskot så jag struntade helt enkelt i det.
Häll upp mjölken i en liten skål och häll i ca en tesked citron. Rör om.
Det ersätter buttermilk som det egentligen är i receptet men det är svårt att få tag på i Sverige.
Tillsätt mjölken, lättvispade ägget och det smälta smöret och ha eventuellt i någon smak.
Jag gjorde hälften av smeten med 2 tsk vaniljsocker och andra hälften med gräddkolaessens.
Rör ihop tills allt bara är blandat.
Fyll formen med smet, varje hål ska vara ungefär halvfullt.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 4-6 minuter, när de är klara ska man kunna peta på dem och de ska åka tillbaka direkt
(så det inte blir något märke i donuten från där man petat).
Låt de svalna några minuter innan du tar ur dom ur formen.
Sen gör man om proceduren med att smörja formen med olja eller smör och klicka i smet.
Jag har candy melts och strössel på mina men man kan ha choklad eller någon annan glasyr på också.