Chokladmousse med sting i. Till en början smakar det mest choklad sen efter en liten stund känner man chilin.
Den passar både som efterrätt och som fyllning i en tårta.
6 portioner eller fyllning till 22-26 cm tårta
4 dl vispgrädde
3/4 dl ljust muscovadosocker
1 1/3 tsk chiliflakes
160 g mörk choklad, 60-70%
2 äggulor
Värm grädde, muscovadosocker och chiliflakes i en kastrull tills sockret smält.
Låt stå 1 minut och sila av chilin. Låt grädden stå i kylen över natten.
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en glasskål. Smält chokladen i mikron, ca 1 1/2 minut eller över hett vattenbad.Rör om så att chokladen blir slät. Rör ner äggulorna.
Vispa grädden medeltjock och rör ner 1/3 av grädden i chokladen. Rör kraftigt! Vänd sedan ner resten av grädden i chokladen.
Fördela moussen i 6 dessertglas och låt stå i kylen fram till servering.
Om du serverar den som efterrätt så garnera med vispad grädde och physalis eller hallon.