Chokladmousse med chili

Posted by on 24 maj, 2012 in Tårtfyllning / Frosting | 0 comments

Chokladmousse med chili
Chokladmousse med sting i. Till en början smakar det mest choklad sen efter en liten stund känner man chilin.
Den passar både som efterrätt och som fyllning i en tårta.

6 portioner eller fyllning till 22-26 cm tårta
4 dl vispgrädde
3/4 dl ljust muscovadosocker
1 1/3 tsk chiliflakes
160 g mörk choklad, 60-70%
2 äggulor

Värm grädde, muscovadosocker och chiliflakes i en kastrull tills sockret smält.

Värm grädde, muscovadosocker och chilifalkes i en kastrull tills sockret smält
Låt stå 1 minut och sila av chilin. Låt grädden stå i kylen över natten.

Sila av chiliflakesen - 1   Sila av chiliflakesen - 2
Sila av chiliflakesen - 3

Bryt chokladen i bitar och lägg den i en glasskål. Smält chokladen i mikron, ca 1 1/2 minut eller över hett vattenbad.Rör om så att chokladen blir slät. Rör ner äggulorna.
Vispa grädden medeltjock och rör ner 1/3 av grädden i chokladen. Rör kraftigt! Vänd sedan ner resten av grädden i chokladen.
Fördela moussen i 6 dessertglas och låt stå i kylen fram till servering.
Om du serverar den som efterrätt så garnera med vispad grädde och physalis eller hallon.

Chokladmousse med chili - 2