Vilken dröm och vilka möjligheter jag ser med denna cheesecake.
Man kan anpassa den lite efter vad man har hemma och vilken säsong det är.
I sommar kommer jag ha massvis med jordgubbar och andra goda bär i den.
Men här kommer ett recept med mango och på toppen passionsfrukt.
Botten
12 digistivekex
80 g smör
1/2 dl kokosflingor
Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och kokos.
Blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant som är ca 24 cm. Ställ in den i kylen och gör under tiden fyllningen.
Fyllning
400 g färskost
1/2 dl strösocker
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
170 g mango (fryst går utmärkt)
2-3 passionsfrukter
Rör färskost och socker slätt.
Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad.
Blanda ner färskostblandningen i chokladen till en jämn smet.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
Skär mangon i centimeterstora kuber. Coop säljer frysa kuber av mango, perfekt!
Fördela kuberna över pajskalet. Täck mangon med fyllningen och låt stå i kylen minst 4 timmar.
När det är dags att äta den så toppar du med passionsfrukten.