Mangocheesecake med vit choklad och passionsfrukt

Posted by on 9 maj, 2012 in Dessert / Efterrätt | 3 comments

Mangocheesecake med vit choklad och passionsfrukt
Vilken dröm och vilka möjligheter jag ser med denna cheesecake.
Man kan anpassa den lite efter vad man har hemma och vilken säsong det är.
I sommar kommer jag ha massvis med jordgubbar och andra goda bär i den.
Men här kommer ett recept med mango och på toppen passionsfrukt.

Botten
12 digistivekex
80 g smör
1/2 dl kokosflingor

Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och kokos.
Blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant som är ca 24 cm. Ställ in den i kylen och gör under tiden fyllningen.

Botten

Fyllning
400 g färskost
1/2 dl strösocker
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
170 g mango (fryst går utmärkt)
2-3 passionsfrukter

Rör färskost och socker slätt.

Rör färskost och socker slätt.
Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad.

Smält chokladen över vattenbad    Smält chokladen över vattenbad

Blanda ner färskostblandningen i chokladen till en jämn smet.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.

Skär mangon i centimeterstora kuber. Coop säljer frysa kuber av mango, perfekt!
Fördela kuberna över pajskalet. Täck mangon med fyllningen och låt stå i kylen minst 4 timmar.

  Fördela kuberna över pajskalet och täck med ostblandningen    Fördela kuberna över pajskalet och täck med ostblandningen

Fördela kuberna över pajskalet och täck med ostblandningen och släta ut    Fördela kuberna över pajskalet och täck med ostblandningen och släta ut

När det är dags att äta den så toppar du med passionsfrukten.

Vid servering toppar du med passionsfrukt

Vid servering toppar du med passionsfrukt
Vid servering toppar du med passionsfrukt

Inuti kakan