Skateboardtårta

Posted by on 13 april, 2012 in Tårta | 2 comments

Skateboard
Jag och Carro fick en ordentligt utmaning när vi skulle göra en tårta som på något sätt var formad som en skateboard. Det var svårare än vi hade trott. Vi har lärt oss en hel del om rice krispies och hur det funkar att forma det. Så nu vet vi lite mer när vi ska använda oss av det och inte. Att ha ganska tjock sockerpasta när man ska täcka dina skapelser är ett hett tips…

Jag hade två tårtbottnar istället för det vanliga tre för att jag ville inte att den skulle bli så hög.
Jag gjorde den enligt lika delar
Fyllningen blev lemoncurdmousse sen spacklad med nutellafrosting.
Jag täckte den med marsipan.

Däcken och truckarna är gjorda av rice krispies. Receptet lånade jag av den fina bloggen Bli min jäst.

Skateboard - 1

Skateboard - 2