Choklad är gott. Passionsfrukt är gott. Glass är gott. Den här efterrätten är underbart god!
Börja med att ta fram glassen så den blir lite mjuk.
Till en deciliter glass behöver du en passionsfrukt.
Gröp ur frukterna och blanda ihop. Ställ sedan tillbaka den i frysen.
Leilas Fondant
120 g choklad, mörk 70%
120 g smör
1.5 dl ljust muscovadosocker
4 st ägg
1 msk kakao
Smör till formarna
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
Blanda samman smör och choklad.
Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon.
Vänd ihop äggsmeten med chokladen.
Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.
Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen!
Grädda fondanten i mitten av ugnen i 9-12 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.