Självklart måste man ha gula cupcakes på påsken.
Insåg i tisdagskväll att jag ska vara ensam hela påsken så vem ska jag bjuda dom på?
Fick helt enkelt baka direkt och ta med mig till jobbet.
Receptet är Leilas klassika cupcakes som ska ge 12 cupcakes men fick som vanligt många fler, 19 stycken.
Frostingen räckte till 13.
Leilas klassiska cupcakes
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner det i smeten.
Blanda rivet skal och saft av en citron.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt svalna.
Gör under tiden frostingen.
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g färskost
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och färskost krämigt.
Bred eller spritsa på dom avsvalnade kakorna och dekorera med strössel, blommor eller godis.
Dom fina påskformarna hittade jag på ICA.