Blåbärsmousse

Posted by on 21 februari, 2012 in Tårtfyllning / Frosting | 0 comments

För första gången provade jag att byta ut gelatinbladen mot vegegel. Jag är inte helt nöjd med resultatet och ska felsöka vad som inte gick som jag hade tänkt med den funkar absolut som en fyllning i en tårta.

Räcker till ett lager i en 24 cm tårta
2 påsar vegegel
250 g blåbär 
1 dl socker
3 dl vispgrädde

Mosa dom tinade blåbären med en stavmixer så det blir en puré.
Blanda puré och socker i en kastrull och låt det småputtra.
Låt det svalna ordentligt och ha i 2 påsar vegegel (motsvarar 4 gelatinblad).
Koka upp det igen så vegegelen kokas in i purén. Låt den sedan bli kall.
Vispa grädden under tiden.
När purén har blivit kallt blandar du ner den i grädden och blandar runt ordentligt.
Ställ in den i kylen en stund så den stelnar lite.