Passionsmoussetårta med chokladbotten

Posted by on 17 februari, 2012 in Godsaker | 19 comments

Passionsfruktstårta

Min vän Tant Alexandra bakade för en tid sen en passionsfruktskaka med chokladbotten som jag varit så otroligt sugen på att testa.
När min bästa vän Sandra skulle bjuda kollegor på middag så ville hon ha hjälp med efterrätt. Jag förslog denna och hon älskade idén!
Behöver jag ens tillägga att betyg blev 10 av 10? En av tjejerna tyckte 9 av 10 för det var för mycket choklad. Mycket märkligt betyg tycker jag… Hur kan det bli det? Det är omöjligt!

Chokladbotten
110 g smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1,5 del vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa socker och smör pösigt. Rör ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, salt, vanilj och kakao och tillsätt i äggblandningen.
Bred ut i en bröad form, 26 cm, och grädda i ca 20 minuter.

Passionsfruktsmousse
2 dl köpt passionsfruktsjuice
6 passionsfrukter
1 dl socker
4 dl vispgrädde
5 gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ut frukterna och sila av så att man bara får kvar saften.
Sjud saften tillsammans med juicen och sockret. Rör ner gelatinbladen så att de smälter. Ta av från värmen och låt den svalna. Under tiden vispar du grädden. När juiceblandningen är kall så vänd ner den i grädden. Häll gräddblandningen på den kalla chokladbotten och ställ in i kylen

Passionsfruktstårta - Grädde

Passionsspegel
4 passionsfrukter
2 dl passionsjuice
3 gelatinblad

Blötlägg gelatinet. Sjud juicen och lägg i bladen så att de smälter. Gröp ut frukterna och blanda i.
Låt svalna ordentligt och häll blandningen på moussen. Ställ in kakan i kylen så att det stelnar.

Passionsfruktstårta - 2
Passionsfruktstårta - 3