Hallongrottor

Posted by on 13 februari, 2012 in Småkakor | 0 comments

Hallongrotta
Jag har tidigare berättat att jag älskar småkakor. Småkakor med sylt i, eller i detta fall halloncurd, kan därför aldrig vara fel.
Du kan använda den sylten som du gillar eller råkar ha hemma.
Det går snabbt att få ihop degen och rulla bollarna.
Jag tog min första kaka en halvtimme efter att jag började. Alldeles lagom väntetid!

Receptet är från Söta Saker.

18 grottor
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
ca 1 dl halloncurd

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner smöret som du delat i små kuber.

Hallongrotta - Smör
Forma till bollar och lägg i kakformar eller på bakplåtspapper.

Hallongrotta - Bollar
Tryck hål i mitten och fyll med rasperry curd.

Hallongrotta - Hål
Hallongrotta - Fyllda

Grädda i 10-12 minuter.

Hallongrotta - 1
Hallongrotta - 2
Hallongrottor - 3

Läs mer: http://sotasaker.com/hallongrottor-med-raspberry-curd/#ixzz1lmXdNSLL