Min vän Instruktören (Ville) fyllde år och det var dags att slänga ihop en tårtbotten.
Jag använde mig av receptet ”lika delar” som jag använt förr men eftersom jag skulle göra i en avlång form som är 35×25 cm fick jag chansa lite på antalet ägg. Jag gjorde detta receptet två ggr och fick då två bottnar som jag delade på mitten. Totalt fyra bottnar så en fick stanna i frysen.
Knäck 6 st ägg i ett glas.
Ställ två glas bredvid äggen och i det första mäter du upp 50% mjöl och 50% potatismjöl.
Sista glaset mäter du upp strösocker i.
Blanda i 1 tsk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver i mjölet.
Sätt ugnen på 165 grader.
Vispa äggen med sockret vitt och fluffigt. När du tror att du vispat klart så vispa lite till.
Blanda i mjölblandningen med en slickepott, inte visp.
Smöra och bröa din form.
Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 25 min.
Om den börjar få färg på toppen men inte är klar så kan du lägga folie över.
När den svalnat kan du lägga den i frysen tills den ska användas. Dela den när den är halvtinad.