Äppelpaj

Posted by on 1 februari, 2012 in Godsaker | 0 comments

Äppelpaj
Jag hade lite äpplen hemma som var på väg att bli dåliga så slängde ihop en äppelpaj med kanel.
Jag äter paj för vaniljsåsens och smuldegens skull. Det är ju så väldigt gott!

Smuldegen har jag inget direkt recept på utan brukar bara blanda ihop lite eftersom men här är början så får man tillsätta det man saknar.

till 4 personer
50g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

4 äpplen

Sätt ugnen på 175 grader
Skär det rumsvarma smöret i mindre bitar och blanda ihop alla ingredienser med händerna så det blir smuligt.
Jag brukar skala gröna äpplen då jag tycker skalet är så hårt men det är självklart valfritt.
Skiva äpplena i lagom stora bitar, om du vill ha kanel så strör du över det innan smuldegen. Till sist häller du över smuldegen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.

Äppelpaj - SmuldegÄppelpaj - Kanel

Äppelpaj - Kanel

Servera med glass, vaniljsås eller vaniljvisp.

Äppelpaj - Vaniljvisp