Kladdkaka

Posted by on 26 januari, 2012 in Godsaker | 5 comments

Kladdkaka

Kladdkaka är fantastiskt enkelt och gott!
Jag hittade ett recept som Louise Johansson, vinnaren av programmet Sveriges mästerkock, skapat.

100 gram smör
150 gram hackad, mörk choklad
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hallon till garnering
3 dl vispad grädde

Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke och häll på det varma smöret. Rör om tills chokladen smält.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ned den smälta chokladen i äggsmeten.
Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt tills allt löst sig. (har du en mjölsikt så använd den)
Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
Jag smörade och hade kakao i formen istället för ströbröd. Skulle dock ha haft lite till då den inte riktigt lossnade så lätt som jag önskade.

Kladdkaka - Kakao
Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter.
Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig.
Ställ åt sidan och låt kallna i formen.
Garnera gärna kakan med siktat florsocker.
Jag serverade med hallongrädde.

Kladdkaka - Färdig