Finns det något bättre än att vakna upp till doften av nybakat bröd?
Scones går snabbt och är väldigt enkelt.
Ta det du har hemma!
Yoghurten kan du byta ut mot mjölk eller filmmjölk.
Har du varken vetemjöl eller manitoba cream hemma så ta dinkelmjöl eller vad du nu kan ha för mjöl hemma.
Det här receptet använde jag imorse.
Ca 6 frallstora bröd
4 dl vetemjöl
4 dl manitoba cream
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100g smör
3 dl yoghurt
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjölet, salt och bakpulver i en bunke.
Fördela fettet i mjölet med fingertopparna, med en gaffel eller i matberedare till en gryning massa.
Tillsätt yoghurten och rör snabbt ihop degen.
Dela degen i 6 delar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper eller smord.
Platta till med mjölad hand till en rund kaka. Använd en gaffel för att sticka hål i degen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.