Jag har för första gången i mitt liv gjort marshmallowfluff.
Jag har ju sett fluff på burk i vanliga mataffärer men inte riktigt vetat vad man ska använda det till.
Men så hittade jag ett underbart recept som jag kände att jag var tvungen att testa som innehöll just marshmallowfluff.
I receptet fanns även en beskrivning på hur man gör egen fluff så jag gjorde självklart det.
Marshmallowfluff
ca 2 liter
3 äggvitor
5 dl vit sirap
½ tsk salt
5 dl florsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
Vispa äggvitor, sirap och salt på hög hastighet tills det har blivit tjockt (tar ca 10 min med elvisp).
Sänk hastigheten och häll i florsockret medans du vispar.
När allt är väl blandat så häller du till sist i vaniljpulver och blanda sedan ordentligt.
Man kan ha fluffet upp till en vecka i kylskåp.
Vaniljcupcakes
12 stycken
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75 gram rumsvarmt smör
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.
Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver.
Rör sedan ihop reste av mjöl och mjölkblandningen och rör om tills altt är blandat.
Fyll muffinsformar till max 2/3, helst hälften.
Grädda i mitten av ugnen i ca 17-23 min.
Vanilj- och Marshmallowfrosting
150-175 g smör
4-5 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha den)
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
1/4 tsk vaniljpulver
Låt smöret bli rumsvarmt.
Vispa ihop allt i en skål.
Börja med det mindre måttet smör och florsocker och ta i mer ifall du tycker det behövs.
Vispa tills den är fluffig och spritsbar.
Färga frostingen om du så vill och spritsa dina cupcakes!
Recepten är från bloggen Sockerrus.