Jag upptäckte whoppies när jag misslyckades med macarons väldigt många gånger i rad och tröttnade på att misslyckas.
Whoppies är nästan omöjligt att misslyckas med och det går snabbt att baka.
Receptet räcker till 20 whoppies
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl grädde
2 msk kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i grädden, kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av en matsked (klickarna ska vara stora som femkronor).
Grädda dom i omgångar i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt dom svalna helt och gör under tiden mintchokladfrostingen.
Mintchokladfrosting
60g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100g färskost
1 msk varmt kaffe
Pepparmyntsolja efter smak
Rör smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och färskost krämigt.
Tillsätt kaffe och vispa frostingen krämig med elvisp.
Smaksätt med pepparmyntsolja. (jag tog ca 4 droppar)
Fyll frostingen i en spritspåse med en rund tyll.
Spritsa frostingen på undersidan av en kaka och sätt ihop med en kaka utan frosting.
Receptet är från Leila Lindholms bok Hello cupcake!