Receptet räcker till 12 cupcakes
100g smör
1 1/4 dl strösocker
2 stora ägg
1 1/2 dl extra fint mjöl (jag använde manitoba cream)
100g mörk choklad, hackad
Värm ugnen till 190 grader.
Vispa smör, socker, ägg och mjöl i en stor bunke till en jämn smet.
Hacka chokladen och blanda ner i smeten.
Fördela smeten i formar. Gärna i en muffinsplåt.
Grädda i 15-20 min. Dom ska bli gyllenbruna och höga.
Frosting
80 g rumsvarmt smör
5 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 apelsin, saften och skalet
100 g färskost
Några droppar valfri karamellfärg
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Tillsätt färskosten och vispa samman.
Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
Bred eller spritsa frostingen på cupcakesen
Dekorera!