Pumpakaka

Posted by on 1 november, 2015 in Godsaker | 1 comment

Pumpakaka
Om du inte har tröttnat på Halloween och pumpor än så tycker jag att du ska bjuda in grannen på den här kakan.
Du kommer garanterat få en vän som kan hjälpa dig med blommorna när du är borta om du bjuder på den här.
Kanske till och med en vän för livet.

Pumpapuré kan man hitta i välsorterade mataffärer. Dessa färdiga konservburkar innehåller 100% pumpa så det går alldeles utmärkt att använda, men skulle det inte finnas i din mataffär är det enkelt att göra själv.

Ingredienser
Pumpapuré
En butternutpumpa

Kaka
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en liten nypa salt
1 tsk muskotnöt
1/2 tsk ingefära
2 tsk kanel
225 g pumpapuré

Frosting
150 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
300 färskost

Gör så här:
Pumppuré

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Dela pumpan på mitten, lägg med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt den tillagas i ca 45 min – 1 tim, beroende på storlek.
  • Gröp försiktigt ur fröna (dessa använder jag inte) sedan gröper du ur resten av innanmätet, mixa slät med en stavmixer.

Kaka

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa smör och socker fluffigt.
  • Tillsätt ett ägg i taget.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, muskotnöt,ingefära och kanel i en separat bunke.
  • Tillsätt pumpapurén i smeten och rör snabbt ihop.
  • Tillsätt sedan mjölblandningen och rör ihop smeten ordentligt.
  • Smöra och bröa en springform och fyll med smet.
  • Grädda längst ner i ugnen i 25 – 30 minuter. Låt svalna.

Frosting

  • Vispa smör och florsocker tills det är pösigt och vitt.
  • Tillsätt cream cheese och vispa samman.
  • Bred ut över hela kakan, ordentligt!Pumpakaka
    Pumpakaka

One Comment

  1. Se jättegod ut :-)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *