Dulce de leche-pannacotta

Posted by on 6 oktober, 2015 in Dessert / Efterrätt | 0 comments

Dulce de leche-pannacotta
Pampas deli anordnar en tävling i samband med Dulce de Leche-dagen den 11 oktober och dom frågade om inte jag ville vara med. Men såklart! Det är kola vi pratar om, den är god att bara äta ur burken.
Så mitt bidrag till tävlingen är: Ta fram burken, skruva av locket och sätt i två skedar.

Nä då. Pannacotta var det absolut första jag kom att tänka på.
Den här har ett lock av en chokladkräm som har en otroligt tjock och härlig konsistens jämfört med den lena kolapannacottan.
Ovanpå är det lite crumble, det går givetvis att lägga på bär också.

Ingredienser – 4 glas
Dulce de leche-pannacotta
1 1/2 dl grädde
1 dl Dulce de leche, Pampas Deli Baking
2  gelatinblad
1/2 tsk vaniljpulver
+ 4 msk Dulce de leche, Pampas Deli Baking

Chokladlock
1/2  gelatinblad
50 g mörk choklad
1 1/4 dl grädde

Crumble
25 g florsocker
50 g smör
75 g mandelmjöl
en näve hasselnötter

Gör så här
Dulce de leche-pannacotta

  • Lägg gelatinbladen i iskallt vatten.
  • Blanda grädde, dulce de leche och vaniljpulver i en kastrull. Värm grädden försiktigt och rör runt så att dulce de lechen smälter.
  • Låt grädden bara precis koka upp och dra snabbt av från plattan.
  • Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner dem i grädden.
  • Häll upp lite pannacotta i botten på ett glas, ställ i kylen medan du gör chokladlocket.

Chokladlock

  • Lägg gelatinbladen i iskallt vatten.
  • Hacka chokladen.
  • Låt grädden koka upp försiktigt och häll den över chokladen. Låt chokladen smälta en kort stund, börja sedan att röra om tills alls smält.
  • Krama ur gelatinbladen och vispa ner.
  • Låt svalna en stund innan du häller på det på pannacottan.
  • Innan du häller på chokladen så lägg en rejäl klick av Dulce de Leche rakt på pannacottan. Täck sedan med chokladlocket.

Crumble

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Grovhacka hasselnötterna.
  • Blanda ihop alla ingredienser, tillsätt hasselnötterna och smula ut degen på bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
  • Strössla över precis innan servering.Dulce de leche-pannacotta
    Dulce de leche-pannacotta
    Dulce de leche-pannacotta
    Dulce de leche-pannacotta

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *