Våffeldagen, i år med öl

Posted by on 25 mars, 2015 in Dessert / Efterrätt | 0 comments

Våfflor med öl
Det var nästan så att jag hade tänkt skippa våffeldagen i år. Lite för att jag visste att jag skulle komma hem sent från jobb och träning. Skulle jag verkligen orka slänga ihop?
MEN så får man ett bud till jobbet med ALLT jag behöver. Till och med recept och våffeljärn! Då finns det inga ursäkter.
Det är Carlsberg som vill twista till det lite i år och ha öl i smeten.
Ja varför inte? Många recept har ju bubbelvatten i sig! Ölen gjorde så att våfflorna fick lite mer ”matig” smak.

Ingredienser –  10 våfflor
4 dl vetemjöl
2 1/2 dl ljus Eriksberg hovmästarlager
1 dl gräddfil
3 dl vispgrädde
4 msk smör

Gör så här

  • Vispa grädden.
  • Vispa mjöl och öl till en slät smet, vänd försiktigt ner den vispade grädden och gräddfil
  • Bryn smöret lätt i en stekpanna och tillsätt i smeten, salta lätt.
  • När våffeljärnet är rejält varmt så pensla med smör. Börja sedan grädda våfflorna.
  • Servera med en klick créme fraiche, finhackad rödlök, rom och dill.Våfflor med öl
    Våfflor med öl
    Våfflor med öl
    Våfflor med öl
    Våfflor med öl
    Våfflor med öl
    Våfflor med öl

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *