Semmelmuffins / Muffinssemlor

Posted by on 17 februari, 2015 in Cupcakes | 0 comments

Muffinssemla / Semmelmuffins
I år har det verkligen gått en ordentlig trend i att göra en ”annorlunda” semla.
Wrap-, pizza-, hamburgare- och korvsemla för att nämna några.
Jag ska erkänna att just semlor brukar jag faktiskt köpa. Främst för att jag vill ha dom dagsfärska, helst bara några timmar gammal med nyvispad luftig grädde.
Det är helt enkelt för krångligt och tar för lång tid att göra när man kommer hem från jobbet på kvällen. Då vill jag inte stå med en vetedeg som ska jäsa och ha sig. Vi är dessutom bara två stycken i familjen så det blir onödigt många när man gör en hel deg…
Men om man nu inte vill köpa och man inte orkar bara en vetedeg så kan man göra semmelmuffins eller muffinssemlor. Jag har inte kommit på vilken namn som ligger bäst i munnen, vad säger ni?

Ingredienser – 12 st 
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk nymalen kardemumma
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 st ägg
250 g riven mandelmassa
3 msk mjölk

4-5 dl vispgrädde

Gör så här 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa smör och strösocker vitt och luftigt.
  • Tillsätt ägg, mandelmassa och mjöl.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke, tillsätt sedan det i smeten.
  • Fyll muffinsformarna till hälften.
  • Grädda i 12-15 minuter.
  • Låt muffinsen svalna innan du spritsar på grädden.
  • Tycker man att det är snålt med mandelmassa kan man riva ner mandelmassa i grädden, mycket gott!Muffinssemla / Semmelmuffins
    Muffinssemla / Semmelmuffins
    Muffinssemla / Semmelmuffins
    Muffinssemla / Semmelmuffins

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *