Hjärtekakor

Posted by on 11 februari, 2015 in Småkakor | 0 comments

Hjärtekaka
Jag såg en video cirkulera på facebook och kände att det där måste jag testa.. Fast på mitt egna vis och så bra det blev! Grundreceptet är ett helt vanligt schackruterecept. Jag tog med till jobbet och där gick dom åt!
Perfekt nu till Alla Hjärtans Dag. Min kära sambo bor för tillfället inte hemma så vi kommer inte att ses men jag får kanske vara femte hjulet hemma hos någon, hoppas 😉

Ingredienser
200 g smör, kallt
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Gör så här

  • Blanda ihop mjöl, socker och smör. Använd gärna en matberedare.
  • Dela degen på hälften och blanda den ena delen med vaniljsocker och den andra med kakao.
  • Plasta in bitarna och lägg i kylen i ca 20 minuter.
  • När degen stelnar lite i kylen letar du fram hjärtformen från pepparkaksbaket. Kavla ut kakaobiten, du kan låta den vara så tjock som din form är hög.
  • Stansa ut hjärtan och lägg dom på en hög så du får ett torn av hjärtan. Plasta in och lägg i kylen.
  • Ta en liten korv från din vaniljbit och lägg i ”skåran” på hjärttornet. Resten av vaniljen kavlar du ut och lägger runt dina hjärtan. Gör detta till hela vaniljbiten gått åt. Jag delade den i tre delar. Tryck till lite försiktigt, du vill inte att hjärtat ska förlora formen men du vill inte att det ska finnas luft emellan.
  • Rulla gärna i strösocker eller något strössel (mitt smälte tyvärr i ugnen…)
  • Lägg i frysen i ca 10 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Använd en vass kniv för att skiva bitar som är ca 5 millimeter tjocka.
  • Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnenHjärtekakor steg för steg
    Hjärtekakor
    hjartekaka

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *