Lyxig tigerkaka i spindelform

Posted by on 30 oktober, 2014 in Mjuka kakor | 0 comments

Spindelkaka
Halloween, hur firar ni?
Jag firar genom att åka till sambons land och bara sitta fram öppna spisen och läsa en bok. Alltså firar jag inte alls kan man säga. Men baka får man väl ändå göra?
Här är ett recept på en enkel och snabb kaka som har en rolig effekt med spindeln i mitten.
Om det känns meckigt för att det är så små mått till spindeln i mitten så gör dubbelt recept, så kan du göra två kakor!
Formen är från ICA. Ett tips är att smöra den ordentligt, men skippa ströbrödet. Det behövs inte.

Ingredienser
Spindel
1/2 äggvita (ca 16-18g)
10 g vetemjöl
10 g kakao
15 g socker
15 g rumsvarmt smör

Kakan
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
Skal från 1 citron

Gör så här
Spindel

  • Rör ihop alla ingredienser.
  • Fyll en spritspåse med smeten, klipp ett litet hål och spritsa försiktigt ut smeten i spindeln.
  • Ställ in i frysen i ca 10 minuter.

Kakan

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj din silikonform ordentligt.
  • Smält chokladen över vattenbad.
  • Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en egen bunke. Sikta ner det i smeten. Vänd runt ordentligt med en slickepott.
  • Fördela smeten i två bunkar, ca 2/3 del i den ena och 1/3 del i den andra. Vänd ner chokladen i den bunken med mindre i och citronskalet i den andra, blanda ordentligt.
  • Ta ut din form från frysen, täck hela botten med ljus smet sedan blandar du den mörka och ljuda smeten i resten av formen.
  • Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 30-40 minuter.Spindelkaka
    Spindelkaka
    Spindelkaka
    Spindelkaka

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *