Kolabullar – Bullar med dulce de leche

Posted by on 4 oktober, 2014 in Allmänt | 0 comments

Kolabullar - Dulce de leche
Kanelbullens dag, hurra hurra hurra hurra! Men…. måste man äta KANELbullar? Nää ta KOLAbullar istället!
#allabullarsdag tycker jag.
Fick hem en burk dulce de leche från Pampas Deli i onsdags och jag satte genast igång att baka.
Jag kunde helt enkelt inte hålla mig från att prova att göra bullar med dulce de lechen. Tur att jag inte stoppade mig från den idén. Väldigt goda bullar blev det. För att inte tala om fyllningen…. den kan jag äta med sked!
Hoppas ni äter många bullar idag och firar att det är bullens dag! Hurra för alla bullar!

Ingredienser
Vetedeg
50 g jäst
5 dl mjölk
1 ägg
1 msk grovstött kardemumma
1 tsk salt
1 ½ dl råsocker
13-15 dl vetemjöl
200 g smör

Fyllning
200 g smör
4 dl Dulce de leche

Gör så här 
Vetedeg

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölken till knappt ljummen och blanda ut med jästen.
  • Tillsätt först ägget och sedan dom torra ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg.
  • Klicka i smöret och låt maskinen jobba i ca 10 min.
  • Låt degen jäsa 30-60 minuter.

Fyllning

  • Vispa rumsvarmt smör fluffigt, tillsätt dulce de lechen och vispa så allt blandas.

Utbakning

  • Dela degen i två bitar. Kavla ut till två rektanglar.
  • Stryk på fyllningen och rulla ihop till klassiska bullar.
  • Lägg dom på en plåt med bullformar.
  • Jäs i ca 30-45 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 8-12 minuter.
  • Om du använder sockerlag så penslar du och strösslar med pärlsocker direkt när dom kommer ut från ugnen.Bullar med dulche de leche
    Bullar med dulche de leche
    Bullar med dulche de leche
    Kolabullar - Dulche de leche

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *